top of page

VERHALEN

NIEUWS EN BLOGS

Haagse finale Read2Me! levert overtuigende winnaar

Den Haag heeft getalenteerde voorlezers. Dat bleek tijdens Read2Me! Dat is dé voorleeswedstrijd voor brugklassers. Na een pittige strijd kwam Emese van het Maerlant-Lyceum als beste voorlezer uit de bus.

Leesconferentie Heel Den Haag Leest een groot succes

Op 16 februari vond de eerste Leesconferentie van Heel Den Haag Leest plaats: Van Start! Hét evenement voor meer leesplezier in de regio Haaglanden. Speciaal voor de partners, betrokken (onderwijs) professionals en andere geïnteresseerden was er een inspirerend programma vormgegeven en vond de feestelijke ondertekening van nieuwe 'Heel Den Haag Leest'-partners plaats.

Voorleesontbijt bij 2Samen

De Nationale Voorleesdagen gingen van start en wat was het weer een feest! Overal bij 2Samen werden kinderen voorgelezen uit het boek ‘Maximiliaan Modderman’, die tijdens een leuk feestje wel heel erg vies wordt.

De Voorleesbrandweerauto voor veel veilige leeskilometers

De Voorleesbrandweerauto is klaar om door heel Den Haag te toeren! Een innovatief, interactief idee vanuit ROC Mondriaan, gebaseerd op de Voorleestent van het Literatuurmuseum / Kinderboekenmuseum. Wie wil er nu niet in deze Voorleesbrandweerauto kruipen en samen mooie avonturen lezen en beleven?

Groep 3 van basisschool De Fontein doet aan 'zaklamplezen'

In de ochtend is het nog lekker donker. Hoe leuk is het dan om de dag te beginnen met ‘zaklamplezen’? Alle kinderen uit groep 3 van de Haagse basisschool De Fontein mochten deze week een zaklampje of ledlampje meenemen, speciaal voor het 'zaklamplezen'.

Studenten Mondriaan School voor Business Support krijgen boek cadeau voor Sinterklaas

Met dank aan een (boeken)donatie van boekhandel en HDHL-partner Paagman konden alle nieuwe NT2-studenten van de Mondriaan School voor Business Support Sinterklaas vieren met échte cadeaus, vaak voor het eerst.

Webinar over Leesplezier in het MBO en Heel Den Haag Leest

Op dinsdag 22 november gaven Marjolein Kool en Rosa Rupert, projectleiders van Heel Den Haag Leest, voor Noordhoff START het webinar ‘Leesplezier in het MBO’, met veel praktische tips. Dit webinar is nu terug te kijken.

Gershwin Bonevacia schrijft speciale Spoken Word ‘Heel Den Haag Leest’

Speciaal voor de feestelijke aftrap van Heel Den Haag Leest heeft Spoken Word-artiest Gershwin Bonevacia de Spoken Word ‘Heel Den Haag Leest’ geschreven.

'Heel Den Haag Leest' officieel ondertekend en gestart

Op dinsdag 1 november tekenden bestuurders uit het gehele Haagse onderwijsveld en taalpartners uit de regio Haaglanden een manifest voor meer leesplezier en aandacht voor lezen.

Schrijvers te gast bij The Lighthouse van De Haagse Hogeschool

Studenten en docenten interviewen verschillende schrijvers in de Speakers' Corner

BoekStart werkt langdurig door in taalontwikkeling

Kinderen die als baby in aanraking komen met het programma BoekStart, lopen op vijf- à zesjarige leeftijd voor in hun taalontwikkeling en ontluikende geletterdheid.

Boekentips voor de herfst

De blaadjes dwarrelen neer: het is herfst! Het perfecte seizoen om op de bank te kruipen met een boek! Of luister jij een boek tijdens een herfstwandeling?

Robbert Dijkgraaf, minister van OCW leest voor op De Fontein

In het kader van de Kinderboekenweek was Robbert Dijkgraaf, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, 7 oktober 2022 op bezoek bij basisschool De Fontein.

Het warme leesvuur van oktober leesmaand bij 2Samen

In de aanloop naar de lancering van het Heel Den Haag Leest manifest zijn er mooie verbindingen gelegd waar de vruchten al direct van worden geplukt.

Boekenweek van Jongeren in bibliotheek Den Haag

In de Centrale Bibliotheek kwamen ruim 300 derdeklassers van drie middelbare scholen langs voor verschillende workshops.

Initiatiefnemers vertellen op de radio over #HeelDenHaagLeest

Rosa Rupert en Maïté Gomez waren te gast in het Glazen Radiohuis van Stichting Lezen en Schrijven in Rijswijk, waar aandacht werd besteed aan taal in de Week van het Lezen en Schrijven.

Feestelijk Leesjaar geopend tijdens de Week van Lezen en Schrijven

Samenwerking tussen Mondriaan School voor Business Support en de Bibliotheek Den Haag met vanaf dit schooljaar een gratis bibliotheekpasje voor alle nieuwe studenten.

Feestelijke lancering van het Taalpunt

Tijdens de Taalpuntdagen van 29 tot en met 31 maart 2022 was er een voorleeshoek met dagelijks verschillende voorleessessies en er was een leeshoek waar leesstrategieën aangereikt werden.

HDHL eerste bijeenkomst bij 2Samen

Op 19 mei 2022 was de eerste 'echte' bijeenkomst van de initiatiefgroep. Daarvoor was er vanwege Corona wel al veel online via Teams aan het manifest gewerkt.

Kinderen lezen schoolhond Benji voor

Op basisschool De Fontein werkt sinds dit schooljaar de schoolhond Benji.

Toegankelijk lezen voor iedereen

Eerder dit jaar presenteerden 70 studenten en leerlingen van De Haagse Hogeschool en scholengemeenschap ISW Hoogeland uit Naaldwijk hun ideeën over het bevorderen van leesplezier.

hebban in klas

Interview met Emma Kustermans over Hebban in de klas

Bijhouden wat je gelezen hebt, sterren geven en inspiratie opdoen voor je volgende boek. Docente Emma Kustermans zag wel wat in een speciale versie van Hebban voor middelbare scholieren.

start weddenschap

De Weddenschap start 1 november 2022

Lezen daar gaat het om bij dit leesbevorderingproject voor (v)mbo en praktijkonderwijs.

schoolbieb fontein

De schoolbieb is geopend

Bij basisschool De Fontein werd op de eerste schooldag de schoolbieb geopend.

Placeholder Image

Schoolbieb bij ROC Mondriaan feestelijk geopend met ‘Leesfeest’

MBO-raad voorzitter, Adnan Tekin, en verschillende Tweede Kamerleden, hebben met studenten van de Mondriaan School voor Business Support de schoolbieb officieel geopend, met een ‘Leesfeest’.

bottom of page