top of page

PARTNER WORDEN

HEEL DEN HAAG LEEST

Wat fijn dat je partner wil worden!

Welkom bij Heel Den Haag Leest, hét leesoffensief van onze mooie Hofstad. Met elkaar zetten wij ons in om het leesplezier in Den Haag te vergroten en de leesvaardigheid naar een hoger niveau te tillen. Ook jij kunt hier een bijdrage in leveren!

Laaggeletterdheid in Den Haag

In Den Haag is ongeveer 24 procent van de inwoners laaggeletterd. In sommige Haagse wijken is dit zelfs 50 procent. Dit betekent dat mensen moeite hebben met taal, rekenen en digitale vaardigheden. Laaggeletterdheid kan voor problemen zorgen om mee te kunnen komen op de arbeidsmarkt en in de maatschappij.

 

Door het Heel Den Haag Leest Manifest te ondertekenen zetten onze partners zich in om deze laaggeletterdheid tegen te gaan. Om het plezier in lezen terug te brengen en de taalvaardigheid steeds verder te vergroten.

 

Iedereen doet dit op een eigen manier. Wij vragen onze partners dan ook om na te denken over een aanpak die bij hen past en die zij vast kunnen leggen in een persoonlijk plan van aanpak.

Denk bijvoorbeeld aan:

  • De bibliotheek die activiteiten rond leesbevordering organiseert.

  • Scholen die aan de slag gaan met een speciale lees- en schrijfprogramma’s.

  • Een toenemend aantal scholen dat deelneemt aan de Bibliotheek op School.

  • Kinderopvangcentra met uiteenlopende (voor)leesactiviteiten.

  • Boekhandels die leesvaardigheid centraal zetten tijdens lezingen.

  • En vele andere voorbeelden van partners die zich op alle mogelijke manieren inzetten.

Samen sterk voor leesplezier en leesbevordering

Als partners van Heel Den Haag Leest kunnen we samenwerken en gebruikmaken van elkaars expertise. We kunnen kennis en ervaring met elkaar delen, ons laten inspireren door de leesaanpak van anderen en zo onze activiteiten naar een hoger plan tillen.

 

Door jaarlijks minimaal twee inspiratiesessies te organiseren waar partners elkaar ontmoeten en door tips en tops van partners te delen via onze social media en nieuwsbrief houden we je op de hoogte. Ook kun je altijd bij ons terecht voor vragen over leesbevordering en de mogelijkheden voor een effectieve leesaanpak in jouw organisatie. Samen kunnen we het verschil maken voor leesplezier en leesbevordering.

Partner worden

Iedere Haagse leesbevorderaar kan kosteloos partner worden, waarbij je net als de andere partners het Heel Den Haag Leest Manifest ondertekent. Daarbij vragen wij iedere partner om actief na te denken over een effectieve aanpak voor leesbevordering vanuit jouw organisatie. Dit kun je onder andere doen door een plan van aanpak te maken, waarvoor we een template als leidraad hebben opgemaakt. Gebruik je liever een andere vorm om plannen te maken? Dan is dat natuurlijk ook goed.

 

Jouw kennis en ervaring delen

Heb jij ervaren wat er binnen jouw organisatie werkt of juist niet? Het zou super zijn als je dat met ons wil delen! Wij posten wekelijks over onze activiteiten en die van onze partners. Hoe concreter de tips, hoe fijner het is. Zo kunnen ook de andere partners hiervan leren en er direct mee aan de slag.  

 

Wie weet is er ook wel een partner met een leesaanpak die je zelf zou willen implementeren. In dat geval kunnen we jullie met elkaar in verbinding brengen.

Volg Heel Den Haag Leest op social media

Via onze berichten op social media blijf jij op de hoogte van talloze activiteiten, tips en weetjes rond leesplezier en leesbevordering. Volg ons op Instagram, Facebook of LinkedIn en schrijf je in voor onze nieuwsbrief

 

Heb je zelf inspirerende berichten rond lezen en leesbevordering? Tag @heeldenhaagleest er dan in! Wij verspreiden ook jouw berichten graag onder onze volgers.

Ben jij net zo enthousiast als wij en wil je direct partner worden?
Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij even contact met je op en vermelden we jouw website in onze lijst als nieuwe partner.

Ik sluit me aan als partner

Welkom bij Heel Den Haag Leest!

bottom of page