top of page

VERHALEN

IN FILM EN VIDEO

De tweede inspiratiesessie van Heel Den Haag Leest was wederom een groot succes! Met meer dan 100 bezoekers uit alle Haagse windstreken werden ideeën uitgewisseld, contacten gelegd en werd het leesvuur in onze stad verder aangewakkerd!

Heel Den Haag Leest inspiratiesessie in Literatuurmuseum / Kinderboekenmuseum

De tweede inspiratiesessie van Heel Den Haag Leest was wederom een groot succes! Met meer dan 100 bezoekers uit alle Haagse windstreken werden ideeën uitgewisseld, contacten gelegd en werd het leesvuur in onze stad verder aangewakkerd!

Lezen nou! over Klimaatverandering in de bovenbouw 

In Palmen op de Noordpool- het grote verhaal klimaatverandering van Marc ter Horst leer je alles wat je als klimaatspijbelaar (of als leerkracht) (of als politicus) hoort te weten over ons steeds warmer wordende klimaat. In dit filmpje geeft Roos Visser van Lezen nou! praktische tips om met dit boek in de klas aan de slag te gaan. 

Heel Den haag leest - Leesbibliotheek op de Waldorpstraat

Studenten Farzana en Touka van de Mondriaan School voor Business Support vertellen in dit filmpje wat dit voor hen betekent (en wat hun favoriete boeken zijn) en we kijken mee in de klas bij docent Rosa Rupert, die in haar lessen veel met lezen en de schoolbieb doet.

Interview met Elfie Tromp

Sjaïesta Jahangier (eerstejaarsstudent) en Matthijs Damsteeg (tweedejaarsstudent) interviewde Elfie Tromp over haar roman ‘Pietà’ (2021). Het interview vond plaats op 16 juni 2022 in de Speakers’ Corner op De Haagse Hogeschool. In samenwerking met Winternachten, het internationaal literatuurfestival in Den Haag.

Interview met Lale Gül

Interview met auteur en columnist Lale Gül op 7 juni 2022. European Studies docent Dave van Ginhoven ging met haar in gesprek over haar autobiografische debuutroman ‘Ik ga leven’ waarin ze afstand neemt van haar streng gelovige opvoeding en over de omslag die er na publicatie in 2021 in haar leven plaatsvond; van bedreigingen tot lof. Het interview werd georganiseerd door The Lighthouse in de Speakers’ Corner op De Haagse Hogeschool.

De ‘aftermovie’ van het leesfeest 

Samen met de voorzitter van de MBO-Raad, Adnan Tekin, en verschillende Tweede Kamerleden, hebben de studenten van de Mondriaan School voor Business Support de schoolbieb bij hen op school officieel geopend, met een feestelijk ‘Leesfeest’. 

Placeholder Image

Feestelijke start ‘Heel Den Haag Leest’ bij kick off event op 1 november

We kijken terug op een geweldige middag met Sjaak Bral als dagvoorzitter, Tim Akkerman en Jihlani Wijsman met hun fantastische lied ‘Boekenwurm’, Gershwin Bonevacia met zijn bijzonder indrukwekkende Spoken Word, Koos Meinderts met grappige en treffende gedichten, zoals ‘Lezen is gevaarlijk’.
En Wethouder Hilbert Bredemeijer opende de officiële ondertekening. Zo is samen met alle partners ‘Heel Den Haag Leest’ knallend geopend.

bottom of page