top of page

Studenten Mondriaan School voor Business Support krijgen boek cadeau voor Sinterklaas

Met dank aan een (boeken)donatie van boekhandel en HDHL-partner Paagman konden alle nieuwe NT2-studenten van de Mondriaan School voor Business Support Sinterklaas vieren met échte cadeaus, vaak voor het eerst.

Net als vorig jaar doneerde boekhandel Paagman ook dit jaar in het kader van #HeelDenHaagLeest weer boeken voor het Sinterklaasfeest van de niveau 2 NT2-studenten van de Mondriaan School voor Business Support. Dit zijn studenten die korter dan 6 jaar in Nederland zijn en een speciaal taaltraject volgen. Hierin is ook veel aandacht voor (vrij) lezen en het ontdekken van leesplezier.


Paagman doneerde maar liefst 60 exemplaren van de Gruffalo in het Haags, de ‘Gruffalau’ dus (geschreven door Sjaak Bral) ten behoeve van het Sinterklaasfeest voor deze klassen! De studenten leerden over de Nederlandse traditie van het Sinterklaasfeest, en wat rijmen precies is, en trokken natuurlijk onder het genot van lekkere pepernoten lootjes. Iedereen ging vervolgens hard aan de slag met het maken van een lief gedichtje en mooi ingepakt boek-cadeautje voor een klasgenoot.


Wat een feest en wat een prachtig voorbeeld van samenwerking binnen Heel Den Haag Leest om heel Den Haag leesplezier te laten ontdekken!


bottom of page