top of page

Voorleesontbijt bij 2Samen

De Nationale Voorleesdagen gingen van start en wat was het weer een feest! Overal bij 2Samen werden kinderen voorgelezen uit het boek ‘Maximiliaan Modderman’, die tijdens een leuk feestje wel heel erg vies wordt.

Bij sommige locaties werd er zelfs door echte brandweervrouwen (in uniform!), politieagenten, een burgemeester, wethouders en een kamerlid voorgelezen. Ook waren we zoals ieder jaar aanwezig in het Kinderboekenmuseum, waar minister Dijkgraaf op bezoek was. Een heerlijke start van deze feestweek (die duurde tot 4 februari), met als afsluiting een lekker ontbijtje.


Minister Dijkgraaf

Minister Dijkgraaf was bij het Kinderboekenmuseum aanwezig om de kinderen van 2Kabouters voor te lezen. De kinderen werden voorgelezen in een wel heel interessante kamer, namelijk de Kikkerruimte! Zodra de kinderen binnenkwamen, doken ze gelijk het kikkerbootje en het huisje in. Daarna luisterden ze vol aandacht naar het verhaal dat minister Dijkgraaf vertelde.

Westlandse Wethouders

Wethouder Rombout kwam voorlezen bij 2Ballonnen in Monster en wethouder Goudswaard was van de partij bij 2Eekhoorns in Naaldwijk. De kinderen ontvingen hen vol enthousiasme en zaten helemaal in het verhaal van Maximiliaan Modderman. En voor 2Pinguïns is het ook bijzonder - vandaag kregen ze de bibliotheek op bezoek, en morgen komt de burgemeester!

Wethouder Bredemeijer

In Den Haag was wethouder Bredemeijer op bezoek bij de peuters van 2Koninkjes. Die vonden dat wel spannend, zo'n belangrijke meneer die kwam voorlezen. Gelukkig duurde die spanning niet lang. Binnen de kortste keren hingen de peuters aan zijn lippen.

Brandweervrouwen

Dát was leuk: er kwamen echte brandweervrouwen voorlezen bij 2Krekels en 2Vriendjes! Bij 2Krekels las brandweervrouw Mariska voor in haar brandweerpak. De peuters konden hun geluk niet op, want minstens de helft wil later graag bij de brandweer!

Politieagenten

Niet alleen de brandweer, maar ook de politie deed mee! De agenten maakten veel indruk op de kinderen - want zo'n politieagent is toch wel erg spannend van dichtbij. Ze er een mooie belevenis van gemaakt bij 2Hindes, 2Schelpen, 2Piraten en 2Zwanen.

Dankzij de inzet en het enthousiasme van onze voorlezers was het Voorleesontbijt weer erg geslaagd! 2Samen vindt het belangrijk dat kinderen zo veel en vaak mogelijk voorgelezen worden. Dat is namelijk onmisbaar voor de cognitieve ontwikkeling van een kind. Dit geldt niet alleen voor oudere kinderen, maar ook voor peuters en zelfs baby's. Genoeg redenen om er wat vaker een voorleesboekje bij te pakken dus!

bottom of page