top of page

Succesvolle inspiratiesessie van Heel Den Haag Leest wakkert leesvuur aan bij bezoekers uit de hele stad

Het Literatuurmuseum/Kinderboekenmuseum in Den Haag was op 7 november 2023 het bruisende toneel van een tweede sprankelende inspiratiesessie. Hiermee bewijst Heel Den Haag Leest opnieuw het belang van lezen en literatuur, dat door de hele stad gedragen wordt. Partners, professionals en geïnteresseerden kwamen samen om te genieten van een gevarieerd programma rond leesbevordering en leesplezier.

Poëzie op maat en een spetterend optreden

Deze inspiratiesessie begon met een plenair programma onder leiding van dagvoorzitter Francis Broekhuijsen. Hij interviewde initiatiefnemers Marjolein Kool en Rosa Rupert over het belang van Heel Den Haag Leest en hun toekomstvisie; samen met alle partners werken aan het verder aanwakkeren van het leesvuur in onze stad.

 

Woordkunstenaar Sjaak Kroes sloot hierop aan en droeg zijn speciaal voor deze sessie geschreven gedicht voor. Aansluitend volgde een spetterend optreden van De Literaire Boyband die het publiek compleet in zijn greep kreeg met een unieke mix van muziek en literatuur. In de prachtige aula van het Literatuurmuseum werden de aanwezigen in beweging gebracht en zelfs tot dansen aangezet.Vruchtbare kennismakingen en inspiratie

De workshops die volgden zorgden voor inspiratie, enthousiasme en nieuwe kennismakingen. Linkjes voor mogelijke samenwerkingen werden al snel gelegd en verder uitgediept tijdens de borrel en uitwisselingsmarkt in het sfeervolle museumcafé.

 

Edward Severin, beleidsmedewerker onderwijs van Gemeente Den Haag geeft aan genoten te hebben. “Na vandaag heb ik weer stapels mensen die ik ga spreken. We hebben nu al allerlei ideeën uitgewisseld en er zullen er nog vele volgen.” zegt hij. Rosa Rupert, initiatiefneemster van Heel Den Haag Leest, vult aan dat het fantastisch is om zoveel enthousiaste mensen uit alle hoeken van Den Haag bij elkaar te zien. “Je voelt dat iedereen behoefte heeft aan delen en met elkaar in contact komen, het bruiste echt na afloop en tijdens de borrel. Iedereen bleef nog even hangen om met elkaar door te praten en contactgegevens uit te wisselen. Daar doen we ‘t voor, zo brengen we samen heel Den Haag aan het lezen!”.Samen bijdragen aan het leesplezier in de regio

De inspiratiesessie was een overweldigend succes. Van pedagogisch medewerkers tot docenten uit verschillende onderwijslagen, van bibliothecarissen tot Gemeente. Heel Den Haag Leest is trots om met alle bestaande én nieuwe partners bij te dragen aan de liefde voor literatuur en lezen in de regio.

 

Tijdens deze inspiratiesessie ondertekenden onder andere het Hofstede College, Stichting Techniekmenu, Stichting Ontwerpen in de klas en Huis van Gedichten, het manifest als nieuwe partners. “Voor ons was het gelijk duidelijk, op dit feestje moeten we zijn” zegt Eveline van Stuijvenberg van Huis van Gedichten.

 

Wanneer alles weer is opgeruimd zegt initiatiefneemster Marjolein Kool: “Ik kijk terug op een dag vol positieve energie en emotie. Van woordkunstenaar Sjaak Kroes die me wist te raken met een persoonlijk gedicht tot aan de hysterie van de hoogwaardige Literaire Boyband. We vierden het leesfeest met zoveel enthousiaste partners, dat het leesvuur zich nu nog verder zal verspreiden.”

 

Heel Den Haag Leest wil graag iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan dit geweldige evenement en kijkt uit naar een volgende inspirerende editie.

 bottom of page