top of page

Slotprogramma Winternachten festival 2023

Op 21 april vond het slotprogramma van het Winternachten festival 2023 plaats in Theater aan het Spui. En wij waren erbij! Een uitverkochte avond waarin verschillende dichters en kunstenaars via poëzie, film, theater, muziek en dans op zoek gingen naar de grondstof van het gedicht. Het evenement wordt al sinds 1995 georganiseerd door Writers Unlimited in Den Haag om creatief gebruik van taal en het enthousiasme voor lezen te stimuleren.

In de gesprekken naderhand in de foyer deelden de aanwezigen hun ervaringen, hun interpretatie van de voordrachten en de rol die lezen voor hen speelt in het leven.

‘'Dit festival laat zien hoe taal, geschiedenis en cultuur elkaar positief kunnen beïnvloeden. Een mooie ervaring.” vertelde Robine die tijdens dit programma ook aanwezig was. “Wat mij naar deze avond toetrok, is het idee dat je iets meekrijgt over hoe een gedicht ontstaat. Boeken vertellen vaak een duidelijk verhaal, maar poëzie kan door verschillende mensen heel anders geïnterpreteerd worden. Ook wanneer je de tekst niet helemaal begrijpt kan een gedicht een bepaald gevoel oproepen. Dat maakt het extra leuk om mijn ervaringen hier vanavond met anderen te kunnen delen.”Winternachten festival 2023 draagt het motto All the world's a book. Waarom schrijven schrijvers boeken? En waarom lezen wij als lezers? Om te begrijpen, te veranderen en te ontsnappen. Soms zelfs om te lachen. De hele wereld is te vinden in literatuur, in een boek. Lezen heeft dan ook alles te maken met het ervaren en leren begrijpen van verhalen. Door taal in een ander perspectief te zetten en er steeds meer van te leren genieten. Vanuit Heel Den Haag Leest stimuleren we dit maar al te graag.Over Writers Unlimited


Writers Unlimited brengt schrijvers en journalisten, denkers en dichters én hun publiek samen in een jaarlijks internationaal literatuurfestival in Den Haag ('Winternachten'), in programma's op locatie in Den Haag ('Writers Series), in podcasts en in tournees over de hele wereld ('Writers Unlimited Network'). Tijdens die ontmoetingen wisselen ze hun literaire werk, hun ervaringen, dromen en ideeën uit. Over grenzen van culturen en talen heen en in een informele sfeer. Meer informatie hierover is te vinden via deze link. 

bottom of page