top of page

Schrijvers te gast bij The Lighthouse van De Haagse Hogeschool

Studenten en docenten interviewen verschillende schrijvers in de Speakers' Corner

Lisa Weeda

Erik de Ruiter, vierdejaarsstudent Bestuurskunde, interviewt schrijfster Lisa Weeda over haar boek ‘Alexandra’, een familiegeschiedenis gebaseerd op het levensverhaal van Lisa’s grootmoeder Aleksandra, die tegelijk een eeuw van de geschiedenis van Oekraïne is. Het interview werd georganiseerd door The Lighthouse en vond plaats op 19 september 2022 in de Speakers’ Corner op De Haagse Hogeschool.

Meer informatie: https://www.lighthousehhs.nl/nl/agenda/festival/interview-lisa-weeda/


Elfie Tromp

Sjaïesta Jahangier (eerstejaarsstudent) en Matthijs Damsteeg (tweedejaarsstudent) interviewde Elfie Tromp over haar roman 'Pietà' (2021). Het interview vond plaats op 16 juni 2022 in de Speakers’ Corner op De Haagse Hogeschool. In samenwerking met Winternachten, het internationaal literatuurfestival in Den Haag.Lale Gül

Interview met auteur en columnist Lale Gül. European Studies docent Dave van Ginhoven ging met haar in gesprek over haar autobiografische debuutroman 'Ik ga leven' waarin ze afstand neemt van haar streng gelovige opvoeding en over de omslag die er na publicatie in 2021 in haar leven plaatsvond; van bedreigingen tot lof.


Het interview werd georganiseerd door The Lighthouse en vond plaats op 7 juni 2022 in de Speakers’ Corner op De Haagse Hogeschool.The Lighthouse is een platform voor studenten van De Haagse Hogeschool met een programma vol interessante activiteiten over actuele en maatschappelijke vraagstukken en wereldwijde issues. We organiseren activiteiten zoals lezingen, discussie en debat, workshops, tentoonstellingen, films en documentaires.

bottom of page