top of page

Juliana Kinderziekenhuis neemt voorleesbrandweerauto van Heel Den Haag Leest in ontvangst!

In het bijzijn van kinderen en artsen heeft het Juliana Kinderziekenhuis vandaag de unieke voorleesbrandweerauto in ontvangst genomen. Om het Juliana Kinderziekenhuis te verwelkomen als recent partner van Heel Den Haag Leest en de kinderen een hart onder de riem te steken, doneerden Paagman, Haagse Hogeschool en Kinderopvang 2Samen, boeken die de patiënten na hun tijd in het ziekenhuis mee naar huis mogen nemen.


Kinderen in het Juliana Kinderziekenhuis

Met de voorleesbrandweerauto streeft Heel Den Haag Leest ernaar om een bijdrage te leveren aan een positieve ziekenhuiservaring van de kinderen. Hoewel zij in het Juliana Kinderziekenhuis (soms) een moeilijke periode doormaken, kan het (voor)lezen van verhalen hen juist hier helpen om tot rust te komen, de fantasie te prikkelen en even te ontsnappen aan hun dagelijkse uitdagingen.

 

Willemijn van Heel, medisch manager van het Juliana Kinderziekenhuis is blij dat de voorleesbrandweerauto in het ziekenhuis komt te staan: “Lezen is heel belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Bovendien zorgt het voor positieve afleiding. En daar zetten we in het Juliana Kinderziekenhuis erg op in. We zijn trotse partner van Heel Den Haag Leest. En we zijn ook heel dankbaar voor de gedoneerde boeken. Doordat de kinderen het boek mee naar huis mogen nemen, kunnen zij thuis ook blijven lezen.”

 De brandweerauto

Studenten van ROC Mondriaan Bouw en Infra ontwierpen en bouwden de voorleesbrandweerauto om kinderen op verschillende locaties een veilige leesomgeving te bieden. In deze auto kunnen ze niet alleen heerlijk spelen, maar ook lezen en elkaar voorlezen. Zo wordt op een unieke manier aandacht besteed aan het vergroten van het leesplezier.

 

Gedurende het jaar trekt de brandweerauto langs de verschillende partners van Heel Den Haag Leest. Eerder dit jaar was de auto te vinden bij kinderopvang 2Samen en OBS Pastoor van Ars. Na het Juliana Kinderziekenhuis zal de auto verder reizen om vele kinderen blij te maken en te stimuleren in het lezen.


 

Over Heel Den Haag Leest

Het leesoffensief ‘Heel Den Haag Leest’ is een groot Haags platform en netwerk dat het belang van leesplezier in de regio Haaglanden onderstreept. “We zien dat lezen een belangrijke sleutel is tot participatie in de maatschappij.” vertelt Marjolein Kool, een van de initiatiefneemster(s) van Heel Den Haag Leest. “We willen met zo veel mogelijk partners de schouders eronder zetten om het leesvuur aan te wakkeren. Iedereen heeft tenslotte recht op een mooi, goed verhaal.”

 

Inmiddels zijn er vanuit het gehele onderwijsveld, bibliotheken, maar ook (boek)winkels en de gemeente ruim 40 Haagse partners aangesloten bij dit initiatief.bottom of page