top of page

Interview met Emma Kustermans over Hebban in de klas

Bijhouden wat je gelezen hebt, sterren geven en inspiratie opdoen voor je volgende boek. Docente Emma Kustermans zag wel wat in een speciale versie van Hebban voor middelbare scholieren.

Inmiddels heeft het idee vaste vorm gekregen: Hebban in de klas is officieel gelanceerd. Hebban.nl sprak de bedenker over het idee, hoe de samenwerking tot stand kwam en hoe het jongeren aan het lezen brengt.


Hebban in de Klas is gelanceerd! Hoe werkt het?

Hebban in de Klas is een speciale editie van Hebban, waarin docenten Nederlands een digitale klas kunnen maken. Leerlingen krijgen een uitnodiging om een account aan te maken. Zo komen ze bij hun docent in die digitale klas. Hier kunnen de leerlingen aanvinken wat ze gelezen hebben, opschrijven wat ze ervan vonden en lijstjes maken van de boeken die ze nog willen lezen. De docent kan speciale challenges aanmaken om leerlingen te motiveren. En de docent en de leerlingen kunnen topics aanmaken, reageren op een vraag of je kan samen lezen.


Het lijkt op de gewone Hebban. Waarom is er toch een speciale versie voor nodig?

Hebban in de Klas is in eerste instantie een inspiratieplatform voor leerlingen en docenten. Maar voor docenten is het ook een handig hulpmiddel. Je kan zien welke leerling al vier boeken gelezen heeft. Je kan ook zien wie dezelfde boeken gelezen hebben en welke boeken ze het leukste vinden. Kortom, je kan van je leerlingen het leesproces volgen. En dat gebeurt allemaal in een veilige omgeving, waar alleen jij als docent en je leerlingen toegang tot hebben.


Lees het hele interview:

https://www.hebban.nl/artikelen/hebban-interviewt-emma-kustermans-over-hebban-in-de-klas

bottom of page