top of page

Het warme leesvuur van oktober leesmaand bij 2Samen

In de aanloop naar de lancering van het Heel Den Haag Leest manifest zijn er mooie verbindingen gelegd waar de vruchten al direct van worden geplukt.

Zo heeft 2Samen op maandag 26 september 2022 een leesinspiratieavond georganiseerd waarbij Boekhandel Paagman, Bibliotheek Den Haag (beiden HDHL partners) én Ontwerpen in de klas, in gesprek gingen met de meest uiteenlopende collega’s van 2Samen. Van pedagogisch medewerkers tot projectmanager tot pedagogen. Het was een warme leesavond, waarin de verbindingen die al gelegd waren werden geïntensiveerd.


Er werd veel waardevolle input opgehaald voor zowel 2Samen als de aangesloten partners. Er werden leeswensen voor de locaties van 2Samen geformuleerd waar we de komende jaren hard aan gaan werken om dit op elk van de 70 locaties van 2Samen in Naaldwijk, Monster en Den Haag te realiseren.


• "Een knusse leeshoek met mooie boeken, zachte kussens of een lekkere bank"

• "Een actueel, goed verzorgde, inclusieve collectie kinderboeken waardoor kinderen zichzelf terug herkennen in de verhalen"

• "Vooral heel veel plezier"

• "Lekker veel voorlezen, ook bij de oudste kinderen van de BSO"


Ook heeft er in oktober een gratis webinar over leesplezier voor alle ouders en een ieder die het ook interessant vond plaatsgevonden.

En werd de eerste 2Samen mini-bieb door kinderen van buitenschoolse opvang (bso) 2Onder Elkaar met een graffitiworkshop versierd. Hierop zullen er nog vele 2Samen mini-biebs volgen. Op deze wijze wordt bijgedragen aan het circulaire gebruik van boeken en worden boeken nóg dichterbij de gezinnen thuis gebracht. Bibliotheek Den Haag ondersteunt deze actie en doneert jeugdboeken die zij van projecten overhouden. Zo wordt al vóór de lancering van het manifest duidelijk waarom samenwerken zo belangrijk is, het maakt alles gewoonweg een stuk makkelijker!

bottom of page