top of page

Glazen Radiohuis geeft aandacht aan taal en laaggeletterdheid

Morgen is het zover! Dan zijn we met Heel Den Haag Leest te gast bij het Glazen Radiohuis. Twee weken lang is hier aandacht geweest voor laaggeletterdheid. De eerste week in Zoetermeer en de tweede week in Den Haag.

Tijdens deze weken deelden mensen en organisaties hun verhalen en ervaringen rond dit onderwerp. De bedoeling is om hiermee bewustzijn te creëren en tot laagdrempelige oplossingen te komen voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Een initiatief waar wij als leescollectief natuurlijk graag aan bijdragen!

Het belang van lezen en schrijven

Tijdens de landelijke Week van Lezen en Schrijven van 8 tot en met 15 september, wordt aandacht gevraagd voor het aanpakken van laaggeletterdheid. Ook in de regio Haaglanden en Zuid-Holland Centraal is dit een belangrijk onderwerp. In deze omgeving wonen en werken namelijk circa 200.000 mensen die moeite hebben met basisvaardigheden als lezen, schrijven en omgaan met een computer en smartphone.

 

Heel Den Haag Leest te gast

Op de laatste dag van het Glazen Radiohuis sluit Heel Den Haag Leest aan voor een interview over het belang van lezen in de Haagse regio. Marjolein Kool van ROC Mondriaan en Sharon van Winterswijk van Maris College zijn hiervoor te gast.

 

Namens al onze partners gaan zij in gesprek over de activiteiten die we met Heel Den Haag Leest ondernemen op het gebied van leesplezier en leesbevordering. Tijdens dit interview zal Marjolein haar lied over de waarde en noodzaak van lezen om te ontsnappen aan de dagelijkse realiteit opnieuw ten gehore brengen.

 

Meekijken? Dat kan!

Volg ons tijdens de uitzending door hier te klikken. Ook eerdere interviews van afgelopen weken zijn gemakkelijk terug te kijken op de website.

 

Het ontstaan van het Glazen Radiohuis

Het team van het Glazen Radiohuis wordt geleid door Joey Koeijvoets, die voor velen bekend is als voormalig DJ van 3FM. Om laaggeletterdheid aan te pakken werkt hij samen met verschillende organisaties, waaronder Stichting Lezen en Schrijven (partner van Heel Den Haag leest en initiatiefnemer voor de week van het Lezen en Schrijven).

 

In 2022 organiseerde Joey het eerste Glazen Radiohuis in de Rijswijkse Bogaard. Met groot succes want in deze week bereikte hij ruim 100.000 mensen. Een aantal dat in Zoetermeer en Den Haag opnieuw wordt nagestreefd.

bottom of page