top of page

De stoerste voorleesboeken voor Vaderdag!

Op zoek naar een leuk cadeau voor Vaderdag? Koop een boek! Van zijn favoriete schrijver tot de leukste voorleesboeken, er zijn eindeloos veel mooie verhalen te vinden. Voor alle vaders met jonge kinderen stelde onze partner, boekhandel De Vries Van Stockum, een top 10 samen van de leukste en stoerste voorleesboeken.

Welk boek geef jij cadeau?

Wat is er leuker dan door je eigen vader voorgelezen te worden uit de leukste en spannendste voorleesboeken? Maak een keuze uit onderstaande tips of kies zelf een boek uit in je favoriete boekenwinkel. 


Marjet Huiberts & Sieb Posthuma - Een vat vol verhalen

Het figuurtje dat onmiddellijk duizenden harten veroverde: Aadje Piraatje. Deze prentenboeken zijn niet meer weg te denken uit kinderboekenland. De dikke bundel waarin alle geweldige verhalen zijn opgenomen, 'Aadje Piraatje - Een vat vol verhalen', blijft een van de mooiste cadeaus om te geven.


Levina van Teunenbroek - De koning zonder spierballen

Alhoewel de koning het helemaal voor elkaar heeft, is hij ook lui geworden. Vol goede moed begint hij te sporten in het sportpaleis, maar is er geen betere manier om spierballen te kweken? De koning zonder spierballen is een hilarisch prentenboek over waarom buitenspelen misschien wel de állerbeste sport is!


Oliver Jeffers - Samen gaan bouwen

Ik bouw jouw toekomst en jij die van mij. Een vader en zijn dochter bouwen hun leven samen. Met speciale materialen maken ze herinneringen om te koesteren en een huis om zich in thuis te voelen. Een verhaal over de grenzeloze liefde van ouders, oneindige kansen en samen bouwen aan de toekomst.


Ingrid & Dieter Schubert – Rinus

Vroeger was opa een hele wilde neushoorn. En hij was sterk, reuze sterk. Hij kon wel honderd boomstammen tegelijk optillen. Maar nu is opa oud. Het liefst ligt hij de hele dag wat in de schaduw te dommelen. Vandaag past hij op Rinus. En die wil vooral spelen en ravotten!


Liu Hao - De worstelaars van het Grasland

Elke dag komen ze bij elkaar: de worstelaars van het grasland. Met armen van staal en lichamen kneedbaar als klei strijden ze op de open vlakte. Ook Anand wil zo’n dappere strijder worden. Hij oefent van de vroege morgen tot de late avond, een heel jaar lang. Hij vecht met wolven, rent met paarden, kalmeert een woeste stier … En dan, op een dag, is het tijd om zijn krachten te meten.


Henna Goudzand Nahar - Een vrolijke optocht op Keti Koti

Een vrolijke optocht is een van de allereerste Nederlandstalige zelfleesboeken over Keti Koti, waarbij in 2023 gevierd wordt dat het 150 jaar geleden is dat de slavernij werd afgeschaft. Een boek met prachtige illustraties van Brian Elstak om voor te lezen aan kinderen vanaf 6 jaar of zelf te lezen vanaf 7 jaar.


Suzanne Lang - Mopperkont

Jim Pansee heeft een rothumeur. Zijn vrienden begrijpen er niets van op zo’n fantastische dag. Ze moedigen hem aan om te stoppen met sikkeneuren, te glimlachen en de dingen te doen waar hij blij van wordt. Jim vindt dat behoorlijk irritant. Zou het misschien kunnen dat hij gewoon één mopperdag nodig heeft?


Bibi Dumon Tak & Annemarie van Haeringen - Vandaag houd ik mijn spreekbeurt over de anaconda

Bibi Dumon Tak laat dieren aan het woord die spreekbeurten houden over andere dieren. Sommige dieren hebben elkaar nog nooit gezien, anderen kennen elkaar juist heel goed. Zoals de poetsvis, die vooral de scherpe tanden van de haai kent, en de vos, die voornamelijk is geïnteresseerd in de smaak van de gans. 


Els Pelgrom & The Tjong-Khing - Kleine Sofie en lange Wapper

Ernstig zieke Sofie beleeft weinig. Daarom doet ze mee aan het toneelstuk "Wat Er In Het Leven Te Koop Is" samen met haar pop, Lange Wapper, Beertje en de kat Terror, de "regisseur". Wat ze ervaart, is het leven zelf met zijn hoogte- en dieptepunten. Het leven speelt de hoofdrol en alles is bekend en nieuw.


Marianne Busser & Ron Schroder - Het vrolijke voorleesboek voor de allerliefste papa!

Het perfecte cadeau voor vaders! Een vrolijk voorleesboek voor alle papa's die graag voorlezen, of dat nodig eens moeten gaan doen. Dit boek bevat een verzameling versjes en verhaaltjes over bekende figuren. Natuurlijk komt er ook een knotsgekke, maar toch heel lieve papa om de hoek kijken.


Leesvuur aanwakkeren bij kinderen en jongeren

Uit onderzoek is gebleken dat het leesgedrag van ouders zeer bepalend is voor het leesplezier van kinderen en jongeren. Wanneer kinderen hun ouders regelmatig met een boek zien, zullen zij zelf ook sneller een boek oppakken. Zo is het voorlezen van je kinderen niet alleen leuk, maar ook nog eens heel nuttig! Reden genoeg voor een boek als Vaderdag cadeau, ook als jouw vader de periode van het voorlezen al voorbij is. Ga naar De Vries Van Stockum voor meer boekentips en vind het boek dat het beste bij jouw vader past. 


Heel Den Haag Leest

Met Heel Den Haag Leest dragen we bij aan de bevordering van het leesplezier in Den Haag. Samen met onze partners inspireren we zo veel mogelijk mensen om te lezen en de laaggeletterdheid in onze stad terug te dringen. Lees je mee?


Lees verder in het manifest dat door alle partners van Heel Den Haag Leest ondertekenden.

bottom of page