top of page

Boekenweek van Jongeren in bibliotheek Den Haag

In de Centrale Bibliotheek kwamen ruim 300 derdeklassers van drie middelbare scholen langs voor verschillende workshops.

Maandag 19 en woensdag 21 september werd de Centrale Bibliotheek overspoeld door iets meer dan driehonderd derdeklassers van drie verschillende Haagse middelbare scholen die in het kader van de Boekenweek van Jongeren langskwamen voor workshops door de 3PAKschrijvers, Chinouk Thijssen, Gershwin Bonevacia, Daan Heerma van Voss en welbekende Boektokker Noah de Campos Neto.


De klassen kwamen verspreid over de dagen langs. Elke keer was er een plenaire opening en afsluiting waarin de leerlingen, als ze durfden, af en toe zelf wat gemaakte gedichten of bookcovers presenteerden. Er werden door enthousiaste lezers gevraagd om handtekeningen en selfies van de auteurs! De opzet van het programma, het leesjaar inluiden met een inspirerende boekenactiviteit, is geslaagd!


In komende edities willen we jongeren zelf bij de programmering betrekken, zodat het met recht een Boekenweek van Jongeren kan worden genoemd. We geloven dat een groots gevierde Boekenweek van Jongeren bijdraagt aan het ontwikkelen van een leescultuur waarin boeken, net als series en games, relevantie hebben in de leefwereld van jongeren.

bottom of page