top of page

6 tips voor het vinden van de mooiste boeken op Haagse vrijmarkten

Ook zo’n zin om aankomende Koningsdag weer lekker te gaan struinen? Met vrijmarkten in verschillende delen van de stad is er in heel Den Haag weer genoeg te doen. Ieder jaar zijn er stapels mooie boeken op de koningsmarkten te vinden. Wij gaan dan ook op pad om nieuwe pareltjes te vinden voor onze boekenkasten. Benieuwd hoe? Lees dan onderstaande tips!

Maak een verlanglijstje

Een vrijmarkt kan behoorlijk overweldigend zijn. Het kan dan ook helpen om een lijstje te maken van exemplaren die je hoopt te vinden. Heb je bijvoorbeeld een serie (strip)boeken die je compleet wil maken? Maak dan een lijstje van de nummers en delen die je al hebt of waar je juist naar op zoek bent in de notities van je telefoon.


Kom op tijd

Of je nu zelf op een kleedje gaat zitten of lekker rond wil lopen, juist ’s ochtends vroeg maak jij de meeste kans op unieke vondsten. Hoe langer je wacht, hoe groter de kans dat iemand anders er al met jouw favoriete boeken vandoor is gegaan.


Voorbereid op pad

Het lijkt een open deur, maar nu we steeds minder contant geld gebruiken, zetten we het er toch maar even bij. Veel boeken gaan voor een lage prijs weg, dus zorg dat je voldoende kleingeld bij je hebt. Vergeet uiteraard ook niet een stevige tas mee te nemen om jouw verzameling mee naar huis te kunnen nemen.


Durf de gok te wagen

Juist op een vrijmarkt zijn nieuwe schrijvers en genres te ontdekken. Ga eens met een verkoper in gesprek. Waarom verkopen zij dit boek? Is het aan te raden? Waag eens een gok en verlies je in een nieuw boek dat je normaal gesproken misschien niet zo snel zou kopen. Wie weet dé verrassing waar je heel blij van wordt.


Let op de kwaliteit

Helaas komt het ook weleens voor dat er boeken worden verkocht waaruit bladzijden missen of die erg beschadigd zijn. Kijk altijd even of het boek goed genoeg is voor een tweede kans. Zo ja, inpakken en meenemen!


Kijk om je heen

Tot slot een tip waar je misschien niet altijd bij stilstaat. Niet alles past namelijk altijd in één keer op het welbekende ‘kleedje op de grond’. Kijk dus niet alleen naar wat er voor je ligt, maar ook of er nog dozen achterstaan. Heb jij al een paar mooie boeken verzameld? Dan kan het zomaar zijn dat er in een van die dozen nog meer goede exemplaren te vinden zijn. 


We hopen dat je met deze tips nog beter bent voorbereid op morgen en zijn erg benieuwd naar je nieuwe vondsten. Fijne Koningsdag!

bottom of page