top of page

Her (s)tories

12 jan. 2024

GEWEEST

In de theatervoorstelling Her (s)tories vertellen schrijvers, dichters en performers onder begeleiding van Shantie Singh de verhalen van de pioniers, strijders en feministen van toen, ieder op hun eigen wijze.

Met de excuses voor het slavernijverleden zette de Nederlandse overheid een komma, geen punt. Ja, 150 jaar geleden werd de slavernij afgeschaft, maar daarna begon een nieuwe bladzijde van het koloniale verleden: het ronselen van contractarbeiders uit Brits- Indië. En dat betekende de start van de Hindostaanse migratiegeschiedenis.

Deze verhalen vormen een belangrijk onderdeel van onze Nederlandse geschiedenis, maar ontbreken in de geschiedenisboeken en daardoor ook in het collectieve geheugen. Vooral de verhalen van de vrouwen – die nog het meest verborgen zijn gemaakt en gebleven – verdienen een podium. De voorstelling Her (s)tories brengt daar verandering in.


Kom luisteren naar de verhalen van de pioniers, strijders en feministen van toen, verteld door de pioniers, strijders en feministen van nu: Shantie Singh, Raj Mohan, Nazrina Rodjan, Rubaina Bhikhie, Angel Aruna, Pravini Baboeram, Tanja Jadnanansing en anderen.


Kijk voor meer informatie op: talktheater.nl.

bottom of page