top of page

Een avond over leesplezier voor ouders bij Paagman

6 mrt. 2024

GEWEEST

Hoe krijgt mijn kind (nóg) meer leesplezier? Op woensdag 6 maart organiseren we bij Paagman, vestiging Fred (Frederik Hendriklaan 217, Den Haag) een speciale informatieavond over Leesplezier thuis voor ouders (van kinderen van ca. 4-12 jaar). Leesspecialist Eelke Westerduin zal tijdens deze avond een training vol praktische tips geven. Want hoe ziet een positieve leesopvoeding er eigenlijk uit? En wat zijn goede boeken voor een kind?


Het kan je bijna niet ontgaan zijn: het gaat slecht met de leesvaardigheid van Nederlandse kinderen en jongeren. Nederlandse scholieren van 15 jaar scoren slecht op het gebied van lezen. Het niveau is ook nog eens hard achteruitgegaan ten opzichte van een paar jaar geleden. Dat blijkt uit het internationale trendonderzoek PISA(Programme for International Student Assessment). Wat kun je als ouder van een kind op de basisschool eraan doen om te helpen het tij te keren? Op deze avond nemen we je mee in de laatste uitkomsten van het PISA-onderzoek en geven we veel tips wat je als ouder kunt doen om je kind (weer) aan het lezen te krijgen.


Leesspecialist Eelke zal een training vol praktische tips geven. Een greep uit de mogelijke onderwerpen: - Het laatste PISA-onderzoek kent schokkende cijfers. Hoe komt dit?- Wat is het belang van thuis (voor)lezen?- Hoe geef je het goede voorbeeld? De (voor)leescultuur binnen het gezin- Hoe ziet een positieve leesopvoeding eruit?- Hoe kies ik een goed boek voor mijn kind?- Aan de slag met praktische tips!


Aanmelden 

Dit evenement is gratis toegankelijk. Aanmelden kan via de website van Paagman:

https://www.paagman.nl/leesplezier-thuis

bottom of page