top of page

Vandaag is de dag van het sprookje! Wat is jouw favoriet?

Sprookjes zijn van alle tijden en leeftijden. Soms ontroerend, soms gruwelijk, maar nog altijd tot de verbeelding sprekend. Onze partner, kinderboekenwinkel Alice in Wonderland, biedt een uitgebreide collectie sprookjesboeken. Van klassiek tot modern, van westers tot sprookjes uit verre landen. Vaak prachtig geïllustreerd door geweldige illustratoren. De mooiste en leukste sprookjesboeken zetten zij voor ons op een rij.

Ssst… Luister, een sprookje! – Stefan Wolters

Stefan Wolters, eigenaar van Alice in Wonderland, schreef en illustreerde ooit zelf ook een klein sprookjesboekje: Ssst... Luister, een sprookje! Met titels als De slakkenvanger van Hamelen, Blauwkaplaarsje en de prinses op de kokosnoot.

 

De dertig mooiste verhalen van de sprookjesverteller – Thé Tjong-Khing

In deze bundel zijn bekende en minder bekende sprookjes samengebracht, allen prachtig geïllustreerd. Geniet van de 22 sprookjes uit 'De sprookjesverteller' en 'Meer verhalen van de sprookjesverteller', inclusief 8 splinternieuwe sprookjes!

 

De man met de zeegroene ogen – Koos Meinderts en Sanne te Loo

Op de grens van water en land woont een man met zeegroene ogen die leeft van de wind en van wat de zee hem schenkt. Vaar met hem mee wanneer hij zijn huis ombouwt tot boot omdat er een fles is aanspoelt met een schatkaart erin.

 

De prinses met de lange haren – Annemarie van Haeringen

Geniet van een tijdloos sprookje over een prinses met héél lange haren die ze graag zou afknippen, maar wat niet mag van haar vader. Een klassiek prentenboek voor kleine en grote meisjes, bekroond met het Gouden Penseel.

 

Stoere sprookjes over avontuurlijke meisjes – vertaald door Imme Dros

Traditiegetrouw zijn de mannen of jongens degenen die de schurk te slim af zijn. Maar passen karaktereigenschappen als verstand, moed en kracht niet ook bij vrouwen? Mogen zij niet ook eens de held van het verhaal zijn? Ontdek het in dit unieke sprookjesboek.

 


 

Benieuwd naar deze boeken en andere verhalen?

Ga dan eens langs bij Alice en Wonderland. Dwaal rond in de winkel en laat je meevoeren door de meest bijzondere sprookjesverhalen! Klaar met lezen en op zoek naar een nieuwe sprookjesachtige activiteit? Klik hier om een sprookjes kleurplaat te downloaden!bottom of page