top of page

Moederdagtips: verwen je moeder met een mooi boek

Hoe vaak werd jij vroeger voorgelezen door je moeder? Leesplezier wordt vaak met de paplepel ingegoten. Kinderen ontwikkelen zich dankzij het enthousiaste voorlezen van ouders of verzorgers en worden onbewust geïnspireerd wanneer ze anderen verdiept zien in een boek. Aankomende zondag 14 mei is Moederdag. De perfecte gelegenheid om jouw moeder, of iemand anders die moeder is, eens flink te verwennen.

Dankzij onderstaande boekentips inspireer jij op jouw beurt je moeder om nieuwe schrijvers te ontdekken en anderen aan te zetten tot lezen. Paagman, een van de partners van Heel Den Haag Leest, heeft daarvoor de leukste boekentips voor je op een rijtje gezet. Uiteraard kun je hun winkel ook bezoeken voor op maat advies. Hieronder de top 10 met leukste Moederdag-boeken:


Paagman Moederdag top 10

Floortje Dessing - Heimwee moet je koesteren (reizen, non-fictie)

Floortje Dessing blikt terug op vijfentwintig jaar reisprogramma’s maken en vertelt over de avonturen die ze de afgelopen jaren heeft beleefd: zowel groot als klein, ver weg als dicht bij huis.


Nicci French - Heeft iemand Charlotte Salter gezien? (thriller)

Charlotte Salter komt niet opdagen op het verjaardagsfeest van haar man. Hij blijft onverstoord, maar hun dochter Etty raakt ervan overtuigt dat haar iets vreselijks is overkomen.


Simone van der Vlugt - De stormachtige zestiende eeuw (geschiedenis, non-fictie)

De woelige periode waarin Alkmaar en andere steden weerstand boden aan het Spaanse Rijk komt tot leven aan de hand van de lotgevallen van de vooraanstaande familie Van Foreest.


Laura van der Haar - De kuil (literatuur)

Kasja en Lennart zijn al een aantal jaren samen en hun relatie en leven lijkt redelijk simpel maar liefdevol, totdat ze beide zichzelf door recente gebeurtenissen verliezen in een nieuw leven.


Karsu - Karsu's Kitchen (kookboek)

Karsu deelt meer dan 75 van haar favoriete gerechten uit de Turkse keuken, met persoonlijke verhalen, een culinaire reis naar Hatay en Istanbul en prachtige fotografie.


Niccolò Ammaniti - Het intieme leven (literatuur)

Maria Cristina Palma is de mooiste vrouw ter wereld, en misschien wel de ongelukkigste. Op een feestje komt ze iemand uit het verleden tegen die haar leven op z’n kop kan zetten.


Ellemieke Vermolen - Kom weer in je kracht na verlies (mens & maatschappij, non-fictie)

Voor moeders van sterrenkindjes. Ellemieke Vermolen deelt haar persoonlijke verhaal in de hoop anderen te helpen je kracht terug te vinden na verlies. Je bent niet alleen. Je hoeft het niet alleen te verwerken. 


Soraya Lane - De verloren dochters. De Italiaanse dochter (roman)

Voor de lezers van De zeven zussen! De jonge Engelse wijnmaker Lily reist naar een wijngaard aan het Comomeer om van de legendarische familie Martinelli meer te leren over het maken van wijn.


Esther Verhoef - Alter ego (thriller)

Lynn en haar man zijn samen een echt powerkoppel, maar daarnaast onderhoudt zij een gepassioneerde affaire. Wanneer er onverklaarbare dingen gebeuren, kan ze bij niemand terecht.


Jill Mansell - Het zonnetje in huis (feelgood)

De excentrieke Edgar biedt Lou een baan en dak boven haar hoofd in het dorpje Foxwell, waar ook de aantrekkelijke Remy woont. Maar op één voorwaarde, waarover ze moet zwijgen. Feelgood Festival Liever samen iets leuks en bijzonders doen? Op 13 mei vindt het feelgood festival in de Mall of the Netherlands plaats. Hier komen schrijfsters Gillian King, Chantal van Gastel, Marijke Vos, Susan Muskee en Vanessa Thuyns samen voor een besloten, unieke avond vol workshops en mooie ontmoetingen. Een leuk moment om op zoek te gaan naar het leukste feelgood boek! Over Heel Den Haag Leest

Met een groot aantal laaggeletterden in de stad werken de partners van Heel Den Haag Leest aan het vergroten van het leesplezier in Den Haag. We organiseren activiteiten, geven boekentips en inspireren bewoners om weer eens een boek op te pakken. Ben je benieuwd welke organisaties hier, naast Paagman, bij aangesloten zijn of wil je ook een bijdrage leveren aan ons platform? Bekijk dan onze partnerpagina

bottom of page