top of page

Literatuur in de stad, ontdek de leukste plekjes

Deze maand staat in het teken van literatuur in de stad, dé gelegenheid bij uitstek om weer eens wat leuke literaire plekken op een rij te zetten. Van de lekkerste leesplekken tot unieke boekhandels, events en literaire wandelingen. In onze stad is de literatuur volop te beleven!

Wandel mee door het leven van Couperus

16 juli was het 100 jaar geleden dat de beroemde Haagse schrijver Louis Couperus overleed. Om die reden schreef Haagse cultuuraanjager Jeanne over de belangrijkste plekken uit zijn leven én dat van zijn personages. Trek je wandelschoenen aan en ga aan de hand van haar artikel op onderzoek uit.

Klik hier voor meer informatie

 

Couperus vanaf het water

Benieuwd naar deze Haagse schrijver, maar geen zin om te wandelen? Boek dan een uniek arrangement met de Ooievaart. Zo ontdek je het leven van Louis Couperus vanuit de Haagse grachten.

Klik hier voor meer informatie

 

Dwaal rond in de mooiste boekhandels en onze bibliotheek

Vakantie of vrije dagen? Dé reden voor nieuwe boeken! Kom langs bij onze partners, Kinderboekhandel Alice in Wonderland, Paagman en Boekhandel De Vries Van Stockum, voor de mooiste boeken. Liever een hele stapel lenen? Dat kan natuurlijk ook, ga langs bij Bibliotheek Den Haag en vul jouw vakantietas.

 

Events en unieke vondsten bij Antiquariaat Colette & Co

De hoogste boekenstapels van de stad? Die vind je natuurlijk bij Antiquariaat Colette & Co. Van oude klassiekers tot moderne bestsellers, van kookboek tot historie, hier is werkelijk van alles te ontdekken. Extra leuk is de combinatie met een van de mooie literaire bijeenkomsten die hier worden georganiseerd in de gezellige achtertuin!

Klik hier voor meer informatie

 

Boek een unieke rondleiding in de Koninklijke Bibliotheek

Deuren die normaal gesproken voor bezoekers gesloten blijven, openen zich tijdens een unieke rondleiding door de Koninklijke Bibliotheek. Van het magazijn tot aan de leeszaal, in een rondleiding van een uur ontdek je steeds weer nieuwe plekken.

Klik hier voor meer informatie

 

Koffie drinken, boeken uitzoeken én events bij Bookstor

Kom langs voor een kop koffie tussen immense boekenkasten of bezoek de ‘Reading Night’ die Bookstor iedere dinsdag organiseert. Een literair programma in de achtertuin van deze mooie, ruim 100 jaar oude zaak. Iedere laatste vrijdag van de maand kun je bovendien genieten van een muzikale samenkomst met ‘sounds between the shelves’.

Klik hier voor meer informatie


Wandel langs gedichten met poëzieroute Archipel

Ontdek de meest uiteenlopende gedichten tijdens de poëzieroute in de Archipelbuurt. Van muren tot ramen, op vele huizen in deze buurt zijn mooie strofen en gedichten te vinden. Bekijk de kaart op de website en stippel je eigen route uit door deze buurt.

Klik hier voor meer informatie


 

 

Waar en op welke manier beleef jij literatuur in de stad?

Na al deze tips zijn we natuurlijk ook heel nieuwsgierig naar jouw beleving van literatuur in de stad. Deel je favoriete hotspots met ons en laat het vooral ook weten als je een van bovenstaande tips bent gaan uitproberen. We horen graag wat je ervan vond! 

bottom of page