top of page

Kennis delen én ophalen tijdens opnieuw waardevolle CVI Conferentie

Met het thema durf, doe, deel vond op 31 mei en 1 juni dé CVI Conferentie van het jaar plaats in Veldhoven. Het Consortium voor Innovatie (CVI) stelde een gevarieerd programma samen voor en door scholen binnen de mbo-sector. Met 250 interactieve workshops, 18 mbo talks en 14 keynotes van 55 (mbo)scholen en onderwijspartners, vormde de conferentie ook dit jaar weer een waardevol platform om kennis te delen en van elkaar te kunnen leren.

“Leesplezier komt niet vanzelf aanwaaien, maar vergt activerende werkvormen en enthousiasme van docenten, het thuisfront én de omgeving.”

Marjolein Kool


 

 Leesoffensief Heel Den Haag Leest

Marjolein Kool, beleidsmedewerker Onderwijs & Innovatie van ROC Mondriaan en initiatiefneemster van het leesoffensief Heel Den Haag Leest, maakte gebruik van deze gelegenheid om samen met haar collega’s Zoë Visser en Julia Douma een inspirerende workshop te geven rond het vergroten van het leesplezier. Marjolein deelde hierin waardevolle tips voor docenten, ouders, begeleiders, vrienden, leesfeeën en boekenbravo’s om het leesvuur van kinderen en jongeren opnieuw aan te wakkeren.

 

Samenwerken stond in deze workshop centraal. Voor het bevorderen van het leesplezier ligt de sleutel ten slotte niet alleen bij het onderwijs maar ook bij het thuisfront en de omgeving. Met deze visie is ook Heel Den Haag Leest gestart. Een vanuit ‘de klei’ opgericht en gedragen leesoffensief door partners uit het gehele onderwijsveld, de bibliotheek, de gemeente en andere (taal)partners die taalvaardigheid versterken en het leesplezier in de Haagse regio vergroten.
Terugblik op de conferentie

Terugblikkend geeft Marjolein aan: “Wat ik heel leuk vond was dat iemand opperde om sportverenigingen bij dit initiatief te betrekken. Een mooie manier om nieuwe mensen te bereiken. Het doet me direct denken aan een interview met medewerkers van ADO Den Haag, die helemaal leesgek bleken te zijn. Hoe gaaf als ADO Den Haag en Heel Den Haag Leest de handen ineen slaan om alle voetballers aan het lezen te krijgen!”

 

Het was dan ook weer een ontzettend waardevolle samenkomst waar veel mooie contacten zijn gelegd. Waar we werkvormen en praktijkervaringen hebben gehoord en verkend, zodat we hier met elkaar de vruchten van kunnen plukken. Wil je ergens meer over weten? We vertellen je er graag over!

 

CVI Conferentie 2024

De CVI conferentie voor volgend jaar staat gepland op 29 en 30 mei 2024. Wij kijken er al naar uit om ook tijdens deze conferentie aanwezig te zijn! Zien we je daar? Lees voor meer informatie verder op www.cviweb.nl.

bottom of page