top of page

'Heel Den Haag Leest' officieel ondertekend en gestart

Op dinsdag 1 november tekenden bestuurders uit het gehele Haagse onderwijsveld en taalpartners uit de regio Haaglanden een manifest voor meer leesplezier en aandacht voor lezen.

Het ‘Heel Den Haag Leest’-Manifest is hét startsein voor ons Haags Leesoffensief. Niet alleen voor vandaag of morgen, maar voor de komende jaren.


We kijken terug op een geweldige middag. Verschillende artiesten, schrijvers, leerlingen en studenten zorgden voor een vrolijke omlijsting. Zangers Tim Akkerman en Jhilani Wijsman zongen hun fantastische lied ‘Boekenwurm’ over lezen.

Gershwin Bonevacia nam de aanwezigen mee in zijn visie op lezen met zijn bijzonder indrukwekkende Spoken Word.

Koos Meinderts droeg voor uit eigen werk met grappige en treffende gedichten, zoals ‘Lezen is gevaarlijk’.

Dit alles onder de enthousiaste begeleiding van dagvoorzitter Sjaak Bral.

En in aanwezigheid van Wethouder Onderwijs Hilbert Bredemeijer, die de officiële ondertekening opende.

Daarna volgden alle partners en bestuurders met het ondertekenen en is ‘Heel Den Haag Leest’ knallend geopend door de leerlingen, die de voorlees- en gedichtenprijzen wonnen.


‘Heel Den Haag Leest’, bouwt aan een netwerk en platform waarbij steeds meer partners uit de stad zich aansluiten. Vanuit ROC Mondriaan maken Kinderopvang 2Samen, Lucas Onderwijs, De Haagse Hogeschool, Bibliotheek Den Haag en alle andere partners zich samen hard om leesvaardigheid en de leesmotivatie van kinderen, jongeren en volwassenen in de regio Haaglanden te vergroten. Dat is goed voor de ontwikkeling en het welbevinden. In Den Haag is dat extra belangrijk vanwege het hoge percentage laaggeletterden.


Wil je ook partner worden? Meld je aan via: info@heeldenhaagleest.nl


Foto's: (c) Daniella van Bergen FotografieBoekenwurm - Tim en Jhilani
.pdf
Download PDF • 43KB

Gedicht Abi van Velthoven
.jpg
Download JPG • 112KB

bottom of page