top of page

Poëzieweek

25 jan. 2024

GEWEEST

Ook dit jaar vormt de Poëzieweek een bron van inspiratie op scholen, kinderopvang, in boekhandels en ga zo maar door. Maak van dit Haagse leesjaar ook een poëtisch jaar door tijdens de Poëzieweek van start te gaan met mooie activiteiten.


Het thema van Poëzieweek 2024 is ’thuis’.

Het huis van de poëzie bestaat uit meer dan louter bakstenen. Dichters bouwen huizen uit herinneringen, geuren en kleuren. Ze beschrijven de huizen van onze jeugd en de straten van onze dromen. Ze schrijven hun gedichten op een hoekje van onze keukentafel en turen naar de schilderijen aan onze muren. De mooiste woorden ontspruiten vaak op de plek waar we ons het meest thuis voelen.


Tijdens Poëzieweek 2024 bouwen we samen grote en kleine huizen in gedichten. We komen thuis in steden of op het platteland, we verhuizen onze verzen van streek naar streek en beschrijven nieuwe en oude landen in levendige letters. Poëzie kan mensen vieren, verwelkomen en zich thuis doen voelen. Het kan ook de troost van een warme thuis bieden op moeilijke momenten van afscheid, rouw en verdriet. Samen schuilen we onder het dak van de poëzie.


Meer weten? Lees dan verder op: https://www.poezieweek.com

bottom of page