top of page

Kinderboekenweek 2024

2 okt. 2024

2 t/m 13 oktober 2024

Lekker eigenwijs! Een toepasselijk thema voor kinderboeken. Kinderboeken zitten namelijk vol met sterke personages die ons laten zien hoe leuk het is om lekker te doen wat jij wilt. Van de brutale versjes van Annie M.G. Schmidt tot boeken vol eigenwijze figuren die het op hun eigen manier doen. Van Matilda tot Mees Kees en van de NEEhoorn tot de dappere ridster. Ga mee naar werelden waar drie maal drie zes is, waar je niet naar je ouders hoeft te luisteren en waar je de hele dag ijs kunt eten. Duik in een boek en vier het dwars zijn! Deze Kinderboekenweek lezen we boeken over personages die een tikkeltje tegendraads en lekker eigenwijs zijn.

Het kinderboekenweekgeschenk wordt geschreven door Pieter Koolwijk (1974) , die debuteerde met Vlo en Stiekel. Daarna volgden er nog veel meer leesboeken, zoals Bens boot waar hij een Vlag en Wimpel voor kreeg. In 2021 won hij met zijn boek Gozert de Gouden Griffel. Gozert is het eerste boek van een drieluik, Luna en Missie afbreken zijn het tweede en derde deel. Koolwijk geeft zijn boeken uit bij Lemniscaat en werkt samen met illustrator Linde Faas.


Noëlle Smit (1972) maakt het prentenboek. Zij illustreerde tientallen kinderboeken, waaronder Prentenboek van het Jaar 2011 Fiet wil rennen, Zilveren Penseel-winnaar Vuilnisvarkens Job en Bob en gedichten van Annie M.G. Schmidt. Ook maakte zij bij uitgeverij Querido een reeks tekstloze prentenboeken: In de tuin, Naar de markt en Aan zee. Haar boeken zijn in veel landen gepubliceerd waaronder Frankrijk, Engeland, Duitsland, Denemarken, Brazilië en de Verenigde Staten.

bottom of page