top of page

EVENEMENTENAGENDA

WAT IS ER BINNENKORT TE DOEN

Meld je aan voor de inspiratiesessie

7 november 2024, locatie en programma volgen
Inloop vanaf 13.30 uur

Bedankt voor uw aanmelding

Deelname aan de inspiratiesessie is gratis

7 nov. 2024

Heel Den Haag Leest Inspiratiesessie

De volgende inspiratiesessie komt er alweer aan! Op 7 november ontmoeten we je graag om samen aan de slag te gaan met leesplezier en leesbevordering. Kom langs, ontmoet andere partners, deel ideeën en haal nieuwe inspiratie op tijdens het plenaire programma en de workshops.

Heel Den Haag Leest Inspiratiesessie

7 november 2024

2 okt. 2024

Kinderboekenweek 2024

Lekker eigenwijs! Een toepasselijk thema voor kinderboeken. Kinderboeken zitten namelijk vol met sterke personages die ons laten zien hoe leuk het is om lekker te doen wat jij wilt. Van de brutale versjes van Annie M.G. Schmidt tot boeken vol eigenwijze figuren die het op hun eigen manier doen. Van Matilda tot Mees Kees en van de NEEhoorn tot de dappere ridster. Ga mee naar werelden waar drie maal drie zes is, waar je niet naar je ouders hoeft te luisteren en waar je de hele dag ijs kunt eten. Duik in een boek en vier het dwars zijn! Deze Kinderboekenweek lezen we boeken over personages die een tikkeltje tegendraads en lekker eigenwijs zijn.

Kinderboekenweek 2024

2 t/m 13 oktober 2024

22 jun. 2024

Jubileumeditie Zomerfestival In de Wolken

Dit jaar bestaat onze partner kinderboekwinkel In de Wolken maar liefst 25 jaar! Tijd voor een feestje, en wel tijdens een jubileumeditie van het jaarlijkse zomerfestival. Ben jij erbij?

Jubileumeditie Zomerfestival In de Wolken

22 juni 2024 van 10.00 uur tot 17.00 uur

19 jun. 2024

Leesplezier thuis door Paagman

Hoe krijgt mijn kind (nóg) meer leesplezier? En hoe voorkomen we de zomerdip? Op woensdag 19 juni organiseren we bij Paagman, vestiging Fred (Frederik Hendriklaan 217, Den Haag) een speciale informatieavond over Leesplezier thuis voor ouders (van kinderen van ca. 4-12 jaar). Leesspecialist Eelke Westerduin zal tijdens deze avond een training vol praktische tips geven. Want hoe ziet een positieve leesopvoeding er eigenlijk uit? En wat zijn goede boeken voor een kind?

Leesplezier thuis door Paagman

19 juni 2024

18 jun. 2024

Plan van aanpak diner

Elkaar ontmoeten, kennis delen, praktisch aan de slag en natuurlijk inspiratie opdoen, dat is ons doel voor het volgende 'Plan van aanpak diner' op dinsdag 18 juni 2024. Van 16.00 uur tot 19.00 uur ontvangen we jullie graag om onder het genot van een hapje en een drankje te werken aan je plan van aanpak.

Plan van aanpak diner

18 juni 2024

17 mei 2024

Geef een prentenboek cadeau!

De leesbevorderingscampagne ‘Geef een (prenten)boek cadeau’ heeft als missie om alle kinderen op te laten groeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur. Hoe bereiken we alle kinderen? Door te geven!

Geef een prentenboek cadeau!

17 mei 2024

18 apr. 2024

Meester en juffen avond bij Paagman op de Fred

Donderdag 18 april 2024 organiseert Paagman om 17:00 uur een speciale avond voor alle meesters en juffen uit Den Haag, Delft en omstreken! Leerkracht Anne Steenhoff kreeg haar hele groep 8 weer aan het lezen en in het boek Een lui letterland (verschijnt 3 mei) deelt ze haar eigen ervaringen en stelt ze simpele haalbare ingrepen voor. Het is een onmisbaar pamflet voor elke leerkracht, ouder en beleidsmaker. Er is nog hoop, als we nu met z'n allen iets veranderen. Tijdens deze gratis studiemiddag vertelt Anne Steenhoff je praktische tips en simpele, haalbare ingrepen onderbouwd met cijfers en theorie.

Meester en juffen avond bij Paagman op de Fred

18 april 2024

11 apr. 2024

Heel Den Haag Leest Inspiratiesessie

Een gloednieuwe inspiratiesessie boordevol inspiratie en mooie ontmoetingen. Leer andere partners kennen, deel je kennis en kom met elkaar tot nieuwe samenwerkingen. Ben jij erbij?

Heel Den Haag Leest Inspiratiesessie

GEWEEST

16 mrt. 2024

Boekenweek

Hét boekenreeks van Nederland. Dit jaar alweer de 89e editie van de Boekenweek met als thema Bij ons in de familie. Een inspirerend thema waarvoor de familie Chabot het boekenweekgeschenk schrijft.

Boekenweek

GEWEEST

6 mrt. 2024

Een avond over leesplezier voor ouders bij Paagman

Hoe krijgt mijn kind (nóg) meer leesplezier? Op woensdag 6 maart organiseren we bij Paagman, vestiging Fred (Frederik Hendriklaan 217, Den Haag) een speciale informatieavond over Leesplezier thuis voor ouders (van kinderen van ca. 4-12 jaar). Leesspecialist Eelke Westerduin zal tijdens deze avond een training vol praktische tips geven. Want hoe ziet een positieve leesopvoeding er eigenlijk uit? En wat zijn goede boeken voor een kind?

Een avond over leesplezier voor ouders bij Paagman

GEWEEST

4 mrt. 2024

Smaakmakende leesinspiratie voor partners

Elkaar ontmoeten, kennis delen, praktisch aan de slag en natuurlijk inspiratie opdoen, dat is ons doel voor maandag 4 maart 2024. Van 16.00 uur tot 19.00 uur ontvangen we jullie graag om onder het genot van een hapje en een drankje te werken aan je plan van aanpak.

Smaakmakende leesinspiratie voor partners

GEWEEST

16 feb. 2024

Read2Me

Dé voorleeswedstrijd voor brugklassers.
Wie wordt de beste voorlezer van de brugklas? Dat wordt bepaald tijdens Read2Me!, de voorleeswedstrijd voor het voortgezet onderwijs. Ieder jaar strijden brugklassers door heel het land in vier verschillende rondes om de eer door elkaar fragmenten uit jeugdboeken voor te lezen.

Read2Me

GEWEEST

29 jan. 2024

Het Nationale Voorleesontbijt

Hét startsein van de Nationale Voorleesdagen! Wat is er tenslotte leuker dan een heerlijk ontbijt terwijl je geniet van de mooiste verhalen die je persoonlijk worden voorgelezen?!

Het Nationale Voorleesontbijt

GEWEEST

27 jan. 2024

Onverwaaide stemmen - Poëtisch evenement

Kom luisteren naar minder belichte verhalen uit de Nederlandse geschiedenis. Tijdens het poëtische evenement Onverwaaide stemmen komen gevierde dichters en een muzikant samen om hun perspectieven te delen. Zij raadpleegden onder andere de collectie van de KB en lieten zich inspireren. Welke woorden komen boven bij het kijken naar ons gedeelde verleden?

Onverwaaide stemmen - Poëtisch evenement

GEWEEST

25 jan. 2024

Poëzieweek

Ook dit jaar vormt de Poëzieweek een bron van inspiratie op scholen, kinderopvang, in boekhandels en ga zo maar door. Maak van dit Haagse leesjaar ook een poëtisch jaar door tijdens de Poëzieweek van start te gaan met mooie activiteiten.

Poëzieweek

GEWEEST

24 jan. 2024

De Nationale Voorleesdagen 2024

Het is weer tijd voor De Nationale Voorleesdagen! Wie leest het beste of het leukste voor? Wie kiest het mooiste boek? En hoeveel voorlezen is eigenlijk genoeg?

De Nationale Voorleesdagen 2024

GEWEEST

18 jan. 2024

Winternachten Festival

Het bekende Haagse literatuurfestival is terug voor de 29e editie van Winternachten! Vier dagen gevuld met literatuur, poëzie en mooie gesprekken met schrijvers en denkers van over de hele wereld. Ontdek de verhalen achter boeken, inspirerende acteurs en een wervelwind aan informatie tijdens dit unieke Haagse festival.

Winternachten Festival

GEWEEST

12 jan. 2024

Her (s)tories

In de theatervoorstelling Her (s)tories vertellen schrijvers, dichters en performers onder begeleiding van Shantie Singh de verhalen van de pioniers, strijders en feministen van toen, ieder op hun eigen wijze.

Her (s)tories

GEWEEST

14 dec. 2023

Feestelijke opening Bibliotheek Benoordenhout!

Ben jij erbij tijdens de feestelijke opening op 14 december 2024? Ter ere van de nieuwe vestiging van Bibliotheek Den Haag in het Benoordenhout zijn wethouder Robert van Asten en directeur Sam Hermans aanwezig tijdens een gezellige borrel. Daarna kunnen bezoekers drie dagen lang genieten van lezingen, workshops, muziek en voorleesactiviteiten. Zet deze data direct in je agenda en kijk bij welke programma onderdelen je het liefste aansluit!

Feestelijke opening Bibliotheek Benoordenhout!

GEWEEST

7 dec. 2023

Opnames Louis Couperus Podcast Sorghvliet

Tijdens hét Couperus jaar 2023 heeft Bibliotheek Den Haag verschillende podcast afleveringen opgenomen rond de verhalen van Louis Couperus. Via gesprekken met kenners en leerlingen van het Sorghvliet, brengt Liesbeth Bouman (programmaleider van Bibliotheek Den Haag) de Haagse schrijver opnieuw tot leven.

Opnames Louis Couperus Podcast Sorghvliet

GEWEEST

bottom of page