top of page

EVENEMENTENAGENDA

WAT IS ER BINNENKORT TE DOEN

Meld je aan voor de inspiratiesessie

11 april 2024

Bedankt voor uw aanmelding

Deelname aan de inspiratiesessie is gratis

2 okt. 2024

Kinderboekenweek 2024

Lekker eigenwijs! Een toepasselijk thema voor kinderboeken. Kinderboeken zitten namelijk vol met sterke personages die ons laten zien hoe leuk het is om lekker te doen wat jij wilt. Van de brutale versjes van Annie M.G. Schmidt tot boeken vol eigenwijze figuren die het op hun eigen manier doen. Van Matilda tot Mees Kees en van de NEEhoorn tot de dappere ridster. Ga mee naar werelden waar drie maal drie zes is, waar je niet naar je ouders hoeft te luisteren en waar je de hele dag ijs kunt eten. Duik in een boek en vier het dwars zijn! Deze Kinderboekenweek lezen we boeken over personages die een tikkeltje tegendraads en lekker eigenwijs zijn.

Kinderboekenweek 2024

2 t/m 13 oktober 2024

11 apr. 2024

Heel Den Haag Leest Inspiratiesessie

Een gloednieuwe inspiratiesessie boordevol inspiratie en mooie ontmoetingen. Leer andere partners kennen, deel je kennis en kom met elkaar tot nieuwe samenwerkingen. Ben jij erbij?

Heel Den Haag Leest Inspiratiesessie

11 april 2024

16 mrt. 2024

Boekenweek

Hét boekenreeks van Nederland. Dit jaar alweer de 89e editie van de Boekenweek met als thema Bij ons in de familie. Een inspirerend thema waarvoor de familie Chabot het boekenweekgeschenk schrijft.

Boekenweek

16 maart 2024 tot en met 24 maart 2024

6 mrt. 2024

Een avond over leesplezier voor ouders bij Paagman

Hoe krijgt mijn kind (nóg) meer leesplezier? Op woensdag 6 maart organiseren we bij Paagman, vestiging Fred (Frederik Hendriklaan 217, Den Haag) een speciale informatieavond over Leesplezier thuis voor ouders (van kinderen van ca. 4-12 jaar). Leesspecialist Eelke Westerduin zal tijdens deze avond een training vol praktische tips geven. Want hoe ziet een positieve leesopvoeding er eigenlijk uit? En wat zijn goede boeken voor een kind?

Een avond over leesplezier voor ouders bij Paagman

6 maart 2024

4 mrt. 2024

Smaakmakende leesinspiratie voor partners

Elkaar ontmoeten, kennis delen, praktisch aan de slag en natuurlijk inspiratie opdoen, dat is ons doel voor maandag 4 maart 2024. Van 16.00 uur tot 19.00 uur ontvangen we jullie graag om onder het genot van een hapje en een drankje te werken aan je plan van aanpak.

Smaakmakende leesinspiratie voor partners

4 maart 2024

16 feb. 2024

Read2Me

Dé voorleeswedstrijd voor brugklassers.
Wie wordt de beste voorlezer van de brugklas? Dat wordt bepaald tijdens Read2Me!, de voorleeswedstrijd voor het voortgezet onderwijs. Ieder jaar strijden brugklassers door heel het land in vier verschillende rondes om de eer door elkaar fragmenten uit jeugdboeken voor te lezen.

Read2Me

16 februari 2024

29 jan. 2024

Het Nationale Voorleesontbijt

Hét startsein van de Nationale Voorleesdagen! Wat is er tenslotte leuker dan een heerlijk ontbijt terwijl je geniet van de mooiste verhalen die je persoonlijk worden voorgelezen?!

Het Nationale Voorleesontbijt

24 januari 2024

27 jan. 2024

Onverwaaide stemmen - Poëtisch evenement

Kom luisteren naar minder belichte verhalen uit de Nederlandse geschiedenis. Tijdens het poëtische evenement Onverwaaide stemmen komen gevierde dichters en een muzikant samen om hun perspectieven te delen. Zij raadpleegden onder andere de collectie van de KB en lieten zich inspireren. Welke woorden komen boven bij het kijken naar ons gedeelde verleden?

Onverwaaide stemmen - Poëtisch evenement

Zaterdag 27 januari 14.00 - 16.00 uur

25 jan. 2024

Poëzieweek

Ook dit jaar vormt de Poëzieweek een bron van inspiratie op scholen, kinderopvang, in boekhandels en ga zo maar door. Maak van dit Haagse leesjaar ook een poëtisch jaar door tijdens de Poëzieweek van start te gaan met mooie activiteiten.

Poëzieweek

25 januari 2024 tot en met 31 januari 2024

24 jan. 2024

De Nationale Voorleesdagen 2024

Het is weer tijd voor De Nationale Voorleesdagen! Wie leest het beste of het leukste voor? Wie kiest het mooiste boek? En hoeveel voorlezen is eigenlijk genoeg?

De Nationale Voorleesdagen 2024

24 januari 2024 tot en met 3 februari 2024

18 jan. 2024

Winternachten Festival

Het bekende Haagse literatuurfestival is terug voor de 29e editie van Winternachten! Vier dagen gevuld met literatuur, poëzie en mooie gesprekken met schrijvers en denkers van over de hele wereld. Ontdek de verhalen achter boeken, inspirerende acteurs en een wervelwind aan informatie tijdens dit unieke Haagse festival.

Winternachten Festival

GEWEEST

12 jan. 2024

Her (s)tories

In de theatervoorstelling Her (s)tories vertellen schrijvers, dichters en performers onder begeleiding van Shantie Singh de verhalen van de pioniers, strijders en feministen van toen, ieder op hun eigen wijze.

Her (s)tories

GEWEEST

14 dec. 2023

Feestelijke opening Bibliotheek Benoordenhout!

Ben jij erbij tijdens de feestelijke opening op 14 december 2024? Ter ere van de nieuwe vestiging van Bibliotheek Den Haag in het Benoordenhout zijn wethouder Robert van Asten en directeur Sam Hermans aanwezig tijdens een gezellige borrel. Daarna kunnen bezoekers drie dagen lang genieten van lezingen, workshops, muziek en voorleesactiviteiten. Zet deze data direct in je agenda en kijk bij welke programma onderdelen je het liefste aansluit!

Feestelijke opening Bibliotheek Benoordenhout!

GEWEEST

7 dec. 2023

Opnames Louis Couperus Podcast Sorghvliet

Tijdens hét Couperus jaar 2023 heeft Bibliotheek Den Haag verschillende podcast afleveringen opgenomen rond de verhalen van Louis Couperus. Via gesprekken met kenners en leerlingen van het Sorghvliet, brengt Liesbeth Bouman (programmaleider van Bibliotheek Den Haag) de Haagse schrijver opnieuw tot leven.

Opnames Louis Couperus Podcast Sorghvliet

GEWEEST

26 nov. 2023

Boekids Festival

Boekids is al vanaf de eerste editie hét toonaangevende festival dat kinderen enthousiasmeert en uitdaagt om te lezen. Tijdens Boekids kunnen ze van alles ontdekken. Het programma is gericht op populaire muziek gemixt met literatuur, theater en workshops. Zo bereikt dit evenement Haagse kinderen en wordt het plezier van lezen op een ongedwongen manier overgebracht. Beleef de spannendste avonturen en wees de hoofdpersoon in je eigen verhaal.

Boekids Festival

GEWEEST

15 nov. 2023

Bekendmaking NS Publieksprijs 2023

Op 15 november 2023 wordt de winnaar bekend gemaakt van de NS Publieksprijs voor dit jaar! De beste boeken zijn genomineerd en door heel Nederland hebben mensen hun stem uitgebracht.

Bekendmaking NS Publieksprijs 2023

GEWEEST

9 nov. 2023

Boekenbon Literatuurprijs Scholierendebat

Voorafgaand aan de uitreiking van de Boekenbon Literatuurprijs 2023 wordt dit jaar in twee steden een Scholierendebat georganiseerd. De Boekenbon Literatuurprijs wordt dit jaar op donderdagavond 9 november uitgereikt in de Grote of Sint-Jacobskerk in Den Haag.

Boekenbon Literatuurprijs Scholierendebat

GEWEEST

7 nov. 2023

Heel Den Haag Leest inspiratiesessie

Maak je klaar voor een nieuwe editie van de Heel Den Haag Leest inspiratiesessie. Een middag om kennis te delen, kennis te maken en vooral heel veel inspiratie op te doen.

Heel Den Haag Leest inspiratiesessie

GEWEEST

bottom of page