top of page

De Nationale Voorleesdagen 2023

25 jan. 2023

25 januari t/m 4 februari 2023

Dit jaar is de twintigste editie van De Nationale Voorleesdagen. Tijd dus voor een (voorlees)feestje! Deze campagne stimuleert het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen en benadrukt de voordelen van het (voor)lezen, waaronder het positieve effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip.

Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters, want je kunt niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Zo bevorderen we het voorlezen aan kinderen die dat zelf nog niet kunnen en worden kleintjes, grote lezers.


Voorlezen is een heerlijk moment voor kinderen én de voorlezers. Maar tussen al die mooie boeken is het soms moeilijk een keuze te maken. Daarom worden elk jaar de leukste prentenboeken gekozen die het jaar ervoor verschenen zijn. Daarnaast is er altijd een Prentenboek van het Jaar. Bekijk hieronder de prentenboekentop 10 van 2023:Kies voor het liefdevolle boek Een zee van liefde, ga je verstoppertje spelen met BORA Kiekeboe! of wordt het toch het Prentenboek van het Jaar 2023: Maximiliaan Modderman geeft een feestje? van Joukje Akveld en Jan Jutte (Lannoo).De campagne is een project van Stichting Lezen en wordt uitgevoerd door Stichting CPNB.

bottom of page